This Too Shall Pass

THIS TOO SHALL PASS - No matter what our situation in life, eventually, things will change and it will be over. Tiada satu yang akan kekal melainkan Allah. Kehidupan kita di dunia ini adalah untuk kehidupan di akhirat sana. Berjuanglah untuk menuju jalan yang diredhai Allah. Just everything that THIS TOO SHALL PASS

Wednesday, 2 April 2014

Diego Garcia, United States, CNN, MH370.....never ending mystery!

Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera Semua.....

It's now 1.30 am and I just can't sleep. Yes, I was sleeping at 9 pm just now until 11.30 pm. Balik rumah daripada pejabat tadi, elektrik tiada. Seluruh perkampungan Senadin aku fikir dalam kegelapan. Aku tidak mahu tahu apa puncanya, sabar adalah perkara terbaik sekalipun dalam keadaan panas dan bernyamuk!. Ok, I will sleep right after this entry got published!. Promise :)

Diego Garcia Base
Tiba-tiba aku terfikir tentang DIEGO GARCIA. Apa itu Diego Garcia?. Let's read here XXX about Diego Garcia. That triple X is suit to DG as of now the place is so mysterious. Apatah lagi apabila kita mengaitkan DG ini dengan MH370. Ramai di antara kita yang mempercayai apa yang berlaku adalah konspirasi America Syarikat!. So do I!. After made few quick reading, hopping here and there, I strongly believe that there is connection between US with the lost!. You, US don't mess with China.....you'll never what's the consequence. Why I said so?.

Ini adalah hipotesis aku, I never ask anybody to trust me;

1) Yes, last week, our PM announced that MH370 ended di Selatan Lauatan Hindia (believe is the loneliest ocean in the world). Then setiap daripada kita mula membuat spekulasi caca merba dengan mengatakan MH370 sudahpun terhempas lalu tenggelam dan sebagainya. Tambahan dengan kedalam lautan Hindia yang luar biasa maka operasi pencarian menjadi sukar (cuaca juga memainkan peranan yang sangat penting, no one can go against Allah's will)

Logically, jika terhempas (katakan sebelum meletup atau pun meletup ketika terhempas), mana mungkin sebarang object yang boleh dikaitkan dengan MH370 tidak boleh dijumpai?. Adakah materials MH370 itu secara total diperbuat daripada logam? - TIDAK SAMA SEKALI BUKAN?. Justeru, berita 'ended' di selatan lautan Hindia barangkali boleh diterima tetapi BUKAN TERHEMPAS. Somehow 'ended' can be defined dengan pelbagai maksud conceptually mahupun literally.

Apatah lagi apabila pihak INMARSAT Uk secara tiba-tiba membuat kenyataan mereka tidak pernah memberikan maklumat kepada kerajaan Malaysia tentang 'ping' terakhir MH370 berakhir di selatan lautan Hindia. Pelik tapi inilah berita yang telah dimomokkan oleh segala bentuk berita. Mari kita fikirkan sejenak...

2) Media Massa (tidak kisah elektronik atau cetak). CNN, BBC dan seangkatannya are just play very good role in this conspiracy. Kita dapat tengok sepanjang pencarian malah sehingga ke hari ini bagaimana mereka memanipulasi segala jenis fakta dan meng'auta'kan kepada kita dengan sewenang-wenangnya. Kebodohan dan kejumudan media antarabangsa jelas terpampang apabila tuduhan demi tuduhan mereka lemparkan kepada negara Malaysia. Hello people, Malaysia is just small country!, get real if you really want to make a mess and initiate any of mind and physical war. What do you want actually? and why MH370?. Because of the chip (read that there are few fellows in MH370, freescale team invented sort of very high tech chip) or ada Chinese billionaire in MH370 or that flight brings some sort of very very very valuable things?. Aku rasa nak meroyan nak sembur all those question to this bloody stupid CNN and US!. Astaghfirullah...sabar dayat!.

3) Malaysia as a scapegoat! - Sementelah this united states well noted Malaysia-China punya hubungan. To make the chaos really happen between these two good countries, US created the game and the missing of MH370 is the story. As I said earlier, don't mess with China!. Adakah kita perasan, US adalah antara negara pertama yang menawarkan diri untuk turut serta dalam misi pencarian. Segala jenis 'mak nenek' kelengkapan dorang bawa ke perairan Malaysia. Why?. Yes, memang kehilangan MH370 ini telah menjadi isu global tetapi character US yang excited semacam seperti ada sesuatu yang telah dirancang mereka sedang berlaku. They just need to act!. Poor people....andto chinese, korang tidak perlu lah nak meroyan sangat sebab bukan korang sahaja yang kehilangan rakyat jelata, ramai negara yang terlibat dan terasa kehilangan!.

4) MALAYSIA - ramai juga, yes ramai sangat rakyat Malaysia yang mudah mempercayai setiap spekulasi yang dimomokkan. Aku selalu terfikir, bila berlaku masalah seperti ini, sepatutnya rakyat Malaysia semakin bersatu tetapi semakin berpecah belah. Ramai juga yang mengaitkan dengan politik. Ramai juga yang menuduh pemimpin-pemimpin Malaysia terlibat dengan konspirasi ini (aku berdoa dan sangat-sangat berharap TIDAK). Yes, kerajaan kita sangat banyak flaws, tetapi jangan lah kita berburuk sangka sehingga kerajaan kita sanggup mengorban ratusan nyawa semata-mata menjaga sesuatu kepentingan dan perkara sebegini bukan perkara mainan, banyak negara yang terlibat. Apa kekuatan kita untuk mendepani negara-negara yang terlibat. Seharusnya kita jangan sesekali berhenti berdoa. Ini adalah ujian daripada Allah kepada kita semua rakyat Malaysia khususnya.

PRAY FOR MH370
Mari kita bulatkan kepercayaan kita tentang MH370 yang masih ada dan bersisa penuh!. Jika benarlah kita telah dianiaya, jangan kita putus berdoa memohon pertolongan Allah. Sekuat mana pun US itu, sehebat mana pun mereka, tiada yang lebih hebat dan maha kuasa melainkan Allah. Kita perlu dan wajib percaya hakikat ini!. Tidak boleh tidak!.

Ok, dah mengantuk!. I think I can sleep now!

Sesiapa yang rajin boleh baca artikel di bawah ini. Baca dan buatlah penialaian. Semoga Allah sentiasa memandu kita..... Ameen!.

1 comment:

Anonymous said...

Salam Adik!

Amin...
semoga kita semua sentiasa di bawah lindungan Allah swt..
semoga kita semua tidak sesekali melupakan Allah swt..

-NoRiSh-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...