This Too Shall Pass

THIS TOO SHALL PASS - No matter what our situation in life, eventually, things will change and it will be over. Tiada satu yang akan kekal melainkan Allah. Kehidupan kita di dunia ini adalah untuk kehidupan di akhirat sana. Berjuanglah untuk menuju jalan yang diredhai Allah. Just everything that THIS TOO SHALL PASS

Tuesday, 25 September 2012

Lompat-lompat Samudera.....

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera Semuanya.....

Mode: Bahasa Longgar

Lama tak ke mari, harap kengkawan sihat seadanya. Lompat-lompat samudera ni bermula dari bulan Mac 2012 (tahun 2012 nipaling hectic! tapi aku suka-suka sahaja).

Bulan ramadhan yang lalu, berkampung di Perdana Superior, kemudian balik raya kat Kuantan on the 1st day of eid dan bila resume balik kat Miri, loncat plak ke Crest Nautilus 2 di D18 kat Bintulu.

Perdana Superior (former SK Line3) at BNDP-I
Seronok kerja offshore ni. Ikhlas aku cakap. Sebab seronok: Mencabar dan pitis banyak (as money is the best motivation). Tapi macam aku selalu cakap, jangan jadi hamba duit. Yang penting, sebanyak mana kita earn, bayarlah zakat...jangan pernah miss!.

Crest Nautilus II di D18JT-Bravo
Ok kengkawan, nak loncat ke Farley Baram Brunei plak, sebelum tuh ada kerja-kerja baru di Tukau/Siwa/West Lutong Charlie. Sapa-sapa nak ikut, pelan-pelan lah apply masuk oil and gas industri. Aku bukan boss yea, setakat nak guide tunjuk jalan how to go about, insyaAllah.....

Selamat beramal semua :))
*Nanti aku nak crita terlangkah kat bumi Kangaroo tanpa merancang...... 

2 comments:

Amir Rayyan said...

terlangkah ke bumi kangaroo..;)

Moga yg terbaik mengiringi selalu inshaAllah..:)

Ad Rifza said...

Lompat lompat lebih tinggi dan tinggi..berkeinginan kesana kemari dipermukaan lautan tetapi ketentuanNYA tidak begitu..Moga beroleh kebahagiaan yg berpanjangan..INSYALLAH..:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...