This Too Shall Pass

THIS TOO SHALL PASS - No matter what our situation in life, eventually, things will change and it will be over. Tiada satu yang akan kekal melainkan Allah. Kehidupan kita di dunia ini adalah untuk kehidupan di akhirat sana. Berjuanglah untuk menuju jalan yang diredhai Allah. Just everything that THIS TOO SHALL PASS

Monday, 7 June 2010

Hidup & Persoalan I

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera Semuanya.....

Bebulan lamanya kamar ini tidak dikunjungi. Apa khabar semua?. Semoga berada dalam keadaan baik dan sejahtera. Ringkasnya, coretan kali ini bukan suatu perkongsian sekitar cerita-cerita yang telah berlaku tetapi ianya lebih menjurus kepada persoalan-persoalan kehidupan yang sebenar. Aku menuntut kefahaman dan pemahaman diri sendiri untuk menjawab setiap persoalan yang tertangkap oleh mata dan yang terdengar oleh telinga. Kedua-keduanya membawa kepada risalah hati dan akal. [Selamat kembali Chronicle!].

Image Hosting by PictureTrail.com
Sekadar gambar hiasan

Kita tidak akan mengetahui kesan dan akibat akan sesuatu perkara sehingga kita mencuba, melakukan dan berada di dalam dimensi perkara itu. Justeru, wajar untuk aku [atau kita semua] untuk membuat keputusan sendiri tanpa membelakangkan pandangan mereka yang pernah dahulu melaluinya. Selamat berkembara buat diri sendiri.....

11 comments:

~NoRiSh~ said...

a'kum dik! harap keadaan adik baik2walau di mana adik berada..

slamat kembali ke chronicle..
mmg telah berbulan lamanya adik meninggalkan chronicle..

smoga adik memperolehi sgala yg adik hajati... jgn putus asa ye..

slamat bekembara dik!!
**jgn ditinggalkan chronicle yea..**

baincardin said...

welcome back!!!~ teruskan menulis dan jgn sesekali bernoktah kekal! ^_^

WanHidayat said...

Kak Syikin: Salam akak, tak tahu yg akak dah delete FB account dan tak tahu mcm mana nak keep in touch. Akak....insyaAllah and same goes to you. Be strong dan berjuanglah demi masa depan yang lebih diredhai Allah...

Bain: Thanks brother....insyaAllah. Sudah tiba masa utk berkongsi kembali.....

en_me said...

kembara jerrr.. ehehe

Ad Rifza said...

Mungkin ya bagi sesetengah pihak tapi mungkin jugak tidak bagi sesetengah yg lain..Iya benar yg pernah melaluinya perlu dijadikan panduan..Tetapi ianya harus disesuaikan dengan kemaslahatan pihak yang menghadapi..Kadang2 situasi setiap orang itu berbeza dlm pelbagai segi...Sebab itulah dalam melaksanakan sesuatu agenda hidup kita memerlukan pemahaman semua tentang keperluan dan hajat diri kita..Moga kita berjaya merungkai persoalan itu..INSYALLAH..

tErOmPaH bIrU said...

Selamat kembali blogging Wan :D Terasa sunyik 'dunia blog' tok lamak kitak orang menyepi hehe..
Hupdate la gamba terkini Sara.. windu ngan nya.. sungguh!! :)
Nak berkembara ke siney gik kali tok?..

~NoRiSh~ said...
This comment has been removed by the author.
~NoRiSh~ said...

thanks dik, sesamalah kita erk.
insyallah, silaturrahim ini tidak akan terputus...
ingat janji2 kelmarin, pena adik akan terus menari2 di ruangan 'chronicle' ini utk menjadi sebuah perkongsian perjalanan kehidupan buat kita semua... jgn berhenti yea..

akk x pernah lupakan adik dan NAQ.
lama x tngok gambo2 NAQ yg comel tu, smakin montelkah dia?!
**doa dan ingatan akk sentiasa bersama adik, NAQ dan keluarga.. **jaga diri tau..
-norish0910@yahoo.com-

JaseMario said...

Selamat kembali ke dunia BLOG Dayat. Dah lama sangat tak baca hasil tulisan Dayat. Rindu pun ada. Mungkin rindu akan terubatlah kini...:)

Hmm... Header tuu cantik. Boleh buatkan Abang Header baru?

"Aja Aja Fighting"

JaseMario said...
This comment has been removed by the author.
addyaholix said...

kau juga makin hilang. dan selamat kembali dayat!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...