This Too Shall Pass

THIS TOO SHALL PASS - No matter what our situation in life, eventually, things will change and it will be over. Tiada satu yang akan kekal melainkan Allah. Kehidupan kita di dunia ini adalah untuk kehidupan di akhirat sana. Berjuanglah untuk menuju jalan yang diredhai Allah. Just everything that THIS TOO SHALL PASS

Thursday, 30 July 2009

Selamat Tinggal Miri.....

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.....

GIMIK - Walaupun tajuk di atas adalah benar. Petang ini (1905hrs) aku akan ke Labuan untuk beberapa ketika bagi menyelasaikan tugasan yang baru aku terima semalam. Setiap kali ke Labuan, aku pasti teringatkan kenangan sewaktu aku menuntut di Kolej Matrikulasi Labuan. setahun juga aku menimba ilmu di sana. Berada dalam komuniti Borneo yang terkadangnya melahirkan rasa janggal dengan persekitaran yang agak berbeza walaupun faktor geografi tidak berubah. Loghat bahasa adalah perbezaan yang paling ketara namun alhamdulillah, hari ini aku sudahpun fasih bertutur dalam bahasa melayu Sabah mahupun Sarawak. Pernah sekali aku siarkan coretan tentang Labuan sewaktu aku baru berjinak dalam dunia penulisan maya dan kini aku akui, aku masih mentah dalam penulisan maya. Entry 'Labuan Yang Lalu' antara kenangan terindah yang pernah aku pahatkan di dada Chronicle. Biarlah ia manjadi sejarah!

Di Labuan nanti, aku akan ke Samarang Platform dan Erb West Platform untuk memulakan kerja-kerja mencari maklumat dan meneliti masalah dan kekangan yang wujud sebelum aktiviti penyingkiran masalah boleh dilakukan. Perkara ini adalah mustahak bagi membolehkan projek yang akan dilaksanakan dapat dijalankan dengan cepat dan sempurna. Ini bukan pengalaman pertama aku namun bermain di Sabah Water merupakan yang pertama. Semoga Allah memudahkan urusan aku di sana nanti. Berita ramalan cuaca juga menunjukkan Laut China Selatan sedang mengalami gelora besar. Moga-moga kami yang akan ke sana sentiasa mendapat perlindungan Allah.

Image Hosting by PictureTrail.com
Picture courtesy of Luaq Dome Esplanade 2007

#Nur Aisya' Qaisara, abah mohon maaf atas kekangan waktu untuk bersama kamu. Abah akan pulang segera untuk kamu yang sungguh abah sayangi. Pelajarilah betapa Sepi Itu Indah!.

19 comments:

Bangi said...

Pada saat ini, sepi itu amat indah sekali...kalaulah hati boleh berkata2 tanpa perlu aku bersuara, pasti dia faham perasaan ini...biarlah, sepi itu indah...

Mr Final said...

wah.. tajuk adelah propa sgt.. huhu. igt dah kembali ke smnnjung td..

oh... Pic adelah santek.. tp.. adekah itu perut.. err.. er.. lariik!

The Corporate Athlete said...

boroi tuhh ..... :)

artisticklytouch said...

kan betul aku kata expanding...



*sila jangan boros bila berbelanja yer

patungcendana said...

good luck...

addyaholix said...

kalaupun pergimu tak berkhabar.
pulangmu pasti bertunggu kawan.

selamat jalan, dan selamat ketemu jalan pulang kelak!

aMir RaYYaN said...

Sepi memang selalunya indah..bermuhasabah dan bermadah..mengenali asal erti sebuah kehidupan..menjari jalan menuju tuhan.....salam kebahagiaan abg....

nur atikah said...

erm...
hope u succeed in ur job there..
im from ump too..
third year already..
hehe..

sHaH said...

abg..
jauh berjalan nampak?
huhuhuh....

Mar_Yg_Chumyll said...

i dunno you..but interested 2 know anythg about taiping...

frm taiping wit luv,
rubeena yg chumyll

Y u Z z 9071 said...

biar sepi itu berbicara

Anonymous said...

saya sangat suka puisi ini....

baincardin said...

Ping!

Alam Setia said...

Best tu di Miri. Ingat masa aku gi sana dulu. Walaupun sekejap tapi bermakna

faridmw said...

salam.. senyum2 selalu..

Abang Ali said...

Auk lah.. kitak. jadi transfer tek? Masih di mirikah?
Nippon Oil

Mak Su said...

wan, nice knowing you via blog :)

maksu rasa nak berenti blogging dah.

Yoshi Aiko said...

tajuk ya benar???ktk nak tinggalkan miri bena2ka??aiee, jgn aiee.....sedey kmk klak....aisya' sehat jak kinek tok..bertmbh sehat..pipi semakin bulat....

Otit said...

Dayat.
i am so sorry too pasal ur visit ari ya.I feel so awful too tauk sik.
Sebab obviously i miss all the fun you guys had nak.
btw,wish you all the best in life.
one thing i like bout you is kitak sik penah lupa untuk be grateful for every inch of things you have and yet to have.
ce....boh kembang idong.hahaha.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...