This Too Shall Pass

THIS TOO SHALL PASS - No matter what our situation in life, eventually, things will change and it will be over. Tiada satu yang akan kekal melainkan Allah. Kehidupan kita di dunia ini adalah untuk kehidupan di akhirat sana. Berjuanglah untuk menuju jalan yang diredhai Allah. Just everything that THIS TOO SHALL PASS

Monday, 18 May 2009

Aku Bukan Role dan Model!

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.....

Firman Allah SWT

Perbandingan hal mereka (golongan yang munafik itu) samalah seperti orang yang menyalakan api; apabila api itu menerangi sekelilingnya, (tiba-tiba) Allah hilangkan cahaya (yang menerangi) mereka dan dibiarkannya mereka dalam gelap gelita, tidak dapat melihat (sesuatu pun).
Surah Al-Baqarah : Ayat 17

Image Hosting by PictureTrail.com
Lokasi Pertama: Rumah Kosong Terbiar di Tepi Jalan Lutong-Kuala Baram
Tema: Office Attire

Nukilan ini hanya sebuah notasi ringkas tentang perkara-perkara yang berlaku di sekeliling aku ketika ini. Pertamanya, aku telah berjaya menghubungi rakan seperkolahan sewaktu aku masih menetap di Gerik, Perak pada tahun 1997. Ketika itu, kami sama-sama menuntut di Sekolah Menengah Sultan Idris Shah II. Azizun bin Izak merupakan sahabat rapat aku ketika itu. Dua belas tahun lamanya kami tidak saling menghubungi dan Sabtu malam yang lalu, kami berkongsi sekitar perkara-perkara yang telah berlaku dalam hidup ini.

Image Hosting by PictureTrail.com
Lokasi Kedua: Hutan Belukar Yang Terbakar
Tema: Smart Casual

Keduanya, takziah buat Cikgu Farid Kamil, atas pemergian ayahandanya yang disayanginya. Semoga roh arwah ditempatkan di kalangan mereka yang beriman dan dirahmati Allah. Beliau sedang dalam penerbangan dari Miri ke Kuala Lumpur untuk pulang ke Kuala Kangsar. Tahniah buat Anas dan Shima kerana sentiasa berjaya menjadi sahabat contoh. Kalian antara contoh sahabat terbaik. Al-Fatihah buat ayahanda Cikgu Farid Kamil.....

Image Hosting by PictureTrail.com
Lokasi Ketiga: Pantai Lutong-Kuala Baram
Tema: Santai Di Tepi Pantai

Ketiganya, ucapan selamat ulangtahun kelahiran buat sahabat yang aku anggap kakak di Miri ini, Along. Semoga Allah memanjang usia Along, memurahkan rezeki Along, dan merahmati kehidupan Along di dunia dan di akhirat. Wan sentiasa sayangkan Along!.

Nota Kaki :

# 24 May 2009 merupakan ulangtahun perkahwinan Abah dan Umi yang ke 30. Tahniah!, Semoga ikatan itu akan terus dilimpahi cinta, kasih sayang dan rahmat Illahi. Ed sayangkan Abah dan Umi. * Ada kenduri doa selamat dan majlis bacaan Yassin sempena hari ke 100 pemergian arwah Tok Pekan. Al-Fatihah di Lepar Utara....

# Gambar-gambar di atas merupakan sesi fotografi bersama AffyMaruni di Lutong-Kuala Baram (rumah kosong dan pantai) Sabtu lalu. Sesi ini telah dirancang sekian lama dan akhirnya berjaya walaupun masing-masing berada dalam keletihan dan kesibukan. Suatu percubaan yang baik buat Affy sebagai seorang Photographer muda yang sedang membina nama di Miri. Thanks a lot Affy!. Terima kasih juga buat Ain dan Deqlah kerana turut serta petang itu walaupun cuaca agak panas.

# Suhu badan meningkat hari ini, telinga di sebelah kiri bahagian dalam agak sakit dan selsema yang meleleh hingusnya. Adusss, mujur semalam aku telah membaca satu artikel yang telah ditulis oleh Brader Ian, rasa termotivasi juga. Apa kata kamu?.

18 comments:

Y u Z z 9071 said...

nice shoot...tip top meletuppp..

eh apa id FB....xnak add kite pun tau??

Badrul Anuar said...

Gempak jugak gambar tu..nak gak blaja cam mane nak edit jadi cam tu..huhu..wan bleh ajar?

addyaholix said...

bergaya kamu dayat! =)

dan selamat ulangtahun ke-30 buat abah dan umi kamu dayat!

Shumierain said...

Okeh hensem..

ader gaya model..nak tukar kerjaya x????

patungcendana said...

hehehe...posing

demam ke...makan ubat la...

Yoshi Aiko said...

kacak, hensem, bergaya.....ada time kita 2 berphoto shoot gik ok?hihi

Rush Murad said...

salam... terima kasih di atas ucapan dan ingatan itu....

The Corporate Athlete said...

baik nyer posing .... u shld consider part-time modelling for ads ....:.... nak buat runway, pendek sgt... aja-aja fighting!!!!

The Corporate Athlete said...
This comment has been removed by the author.
artisticklytouch said...

gambar pertama dan kedua cantik...yang ketiga tuh...kureng sikit..

gambar kedua tuh, macam iklan spring collection somme pakaian berjenama plaks haha

tahniah pada photographer

en_me said...

ammvoiii, santai ghitewww.. salamms

Mak Su said...

tahniah utk ayahanda dan bondanya, moga terus kekal bahagia dalam melayari rumahtangga abadi :)

cemana sesi fotografi, penat tak?

miezi said...

fuyooo..
copyright reserved tuh..

Alam Setia said...

salam. bergaya siot. kadang2 seronok bila dapat berjumpa kawan2 lama...

gerik mali said...

tumpang menjengah..bro ko pernah dok gerik ye...bila mau turun gerik lagi

Neeza Shahril said...

Semoga Abah dan Ummi Dayat kekal bahagia hingga ke akhir hayat...
30 tahun tu lama tu.. pasti banyak kenangan yang ditempuhi...

pssttt.. akak nampak Dayat dah berisi sikit.. betul ke?
elok jugak gitu... nampak gagah sikit ;)

Terompah Biru said...

Salam Wan... baru berkesempatan untuk singgah ke sini hari ini :) Masa dan keterbatasan dalam beberapa aspek tika ini nampaknya amat mencemburui Along rasanya hehehe...

Terima kasih yg tidak terhingga atas ingatan serta doa tulus ikhlas Wan itu.. Sungguh!! Along amat-amat menghargainya..

Syukur Alhamdulillah jua atas rahmat dan anugerah 'sahabat' yang Allah kurniakan kepada Along kebelakangan ini.. Sungguh!! ia antara anugerah terhebat daripadaNya.. Semoga ia akan terus berkembang beserta kejujuran yang tulus dan berkekalan selamanya INSYAALLAH :D

Faisal Admar said...

nice picture... most important thing: you're gorgeous!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...