This Too Shall Pass

THIS TOO SHALL PASS - No matter what our situation in life, eventually, things will change and it will be over. Tiada satu yang akan kekal melainkan Allah. Kehidupan kita di dunia ini adalah untuk kehidupan di akhirat sana. Berjuanglah untuk menuju jalan yang diredhai Allah. Just everything that THIS TOO SHALL PASS

Wednesday, 22 October 2008

Ceritera Si Kelana

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

Sebetulnya, entry kali ini aku ingin bercerita tentang kisah 'ketahanan diri' dalam dimensi pekerjaan khususnya kepada mereka yang baru melepasi tempoh pengajian di peringkat ijazah, diploma dan yang seangkatan dengannya serta hubungkaitnya dengan sifat 'menerima', 'syukur' dan 'sabar' yang SEJELASNYA membawa kepada kejayaan dan rasa puas hati. Aku tangguh kan perbincangan itu di Rabiul'awal mendatang. Justeru itu, sementara kita semua masih lagi berada di dalam mood aidilfitri, walaupun cerita kali ini tidak lah berkisar perkara-perkara aidilfitri secara major namun, aku masih lagi ingin melekapkan beberapa gambar rumah terbuka untuk tatapan pembaca. Mana tahu, barangkali, di antara mereka, ada yang mengenali.


Image Hosting by PictureTrail.com
Dari kiri di atas sofa : Kak Amalia, Kak Nurul, Kak Anne, Along, Kak, ZackZara dan Kak Aishah

Gambar dua di atas diambil ketika jamuan hari raya di rumah Rhymee Writes di Pujut 7. Turut bersama pada hari kejadian juga merupakan beberapa bloggers yang bekerja di Miri seperti Abang Tepak, Kak Zara, Khairul, Nash, Along, dan Kak Anne. Kak Aishah, Kak Nurul, Abang Haizul dan Kakak Pahang (aku tidak ingat namanya, maaf kak!!!).


Image Hosting by PictureTrail.com
Dari kiri: Prima Munajim, Azziera dan Nazri bergambar di Miri ofis

Gambar di atas pula merupakan rakan sepejabat aku di Miri. Nazri a.k.a Ayie dan Azziera, yang berkaca mata Prima Munajim, juga rakan sesyarikat yang bertempat di Kota Damansara. Beliau ke Miri atas urusan kerja di Energy Miner tempoh hari. Kami di pejabat ketika ini tidak lagi sesibuk dahulu. Adalah beberapa perkara yang menjadi punca dan maaf semua kerana tidak dapat diceritakan di sini. Tengoklah tahun depan, selepas Mac, barang kali aku akan kembali mengabdikan diri di atas kapal yang setentunya bukan lagi Energy Miner untuk beberapa tempoh seperti sebelum ini. Sementara itu, aku masih di Miri dan yang pasti aku akan menggunakan masa dan peluang yang ada sebaik mungkin untuk..... Segalanya ada di sini!!!.

Baik teman-teman, sehingga di sini dahulu, semoga bertemu lagi, selamat maju jaya, jaga tingkah laku, jaga adab dan perbuatan, istiqomah dalam ibadat dan semoga semuanya berbahagia dan ceria selalu. Ingatlah, jika tiada tekanan dalam hari-hari kita, maka itu bukan suatu kehidupan yang sempurna. 'Tanpa' perlu dikekalkan untuk beberapa entry untuk.....

34 comments:

azwan bamadhaj said...

bro..

miss ya...

Yoshi Aiko said...

dayat,

duhal cantek juak gbr kmk,ayie n prima d ambik ktk ouh....tp suma gbr2 dlm blog tok cantek2 aiee.... :D

Y u Z z 9071 said...

ai dayat...akak bukan keja kat pavillion...

just somewhere in cheras area.

azziera tu comella..cantik tangkap gambar cenggitu...

salute...

J H Hidayat said...

salam,

tumpang lalu, nice blog.

Eridzhuan Zhaieno said...

Salam bro, selamat hari raya. Maaf....dah nak habis raya barulah berpeluang nak mengucapkannya. Aizuddin dah balik Malaysia isnin tadi. Satu persatu member dah balik Malaysia but I will still here in Swansea.

Ad Rifza said...

TANPA...Hakikat hidup yg memenuhi susun galur langkah yang pasti ditempuhi dengan sabar dan penuh keimanan..Insyallah...

Raja Azrul said...

dayat..

aku tak emo yer..jangan salah paham pulak..entry aku yang lepas bukan ditujukan tuk kau! Hehehe..

Aku harap kau faham ya! Dan kita stil kawan..aku slalu ingat kenangan kita time debat dan paling takleh lupa waktu pidato FOMCA dulu..hehehehe...

Nazri said...

dayat,
cantik nye awek kt tgh tu..
sape name dia?
boleh ko edjust untk kamek...
kamek berkenan la..
hehe

Yoshi Aiko said...

to nazri aka ayie..berkenan ker dgn awek tu??nanti sy tolong kenalkan ok x?

WanHidayat said...

Azwan: Yuppp.....same here bro...miss ya




Eira: aiseyyy...mujik diriknya juak...ya lah, gambar kena cantik...dah ada camera baru kan...hehehe




Yuzz9071: Lorrrr..ingat ke pengurus besar gedung beli belah tuh...hehehe, yesss, she's nice and cute....

WanHidayat said...

JH Hidayat: Erkkk....nama kita sama ek...thanks bro for dropping by...




Eridzhuan: Thanks for the wish, again from here...oooo, din kecik dah balik???, tak habaq pungggg....




Adrifza: Thanks bro for the sweet remind....

WanHidayat said...

Rja: Woiiii...aku ok lah, aku yang sebenarnya risau ko terasa sbb tak jumpe ko tempoh hari...sorry ek...we friend forever... ;)




Ayie: Cisss...buah pala dalam perahu, pura2 tak tahu...yan yan yan...bohhhh LAYAN!!!!




Eira: Tok sekoq gik...kelak kmek kapelkan kitak ngn ayie baru tauk....

jonhafkian said...

selamat hari raya...wah,masih ada open house lagik ek...haha

ur twinz said...

bosan cite kali ni cz xde aku kt dlm cerutera mu e2.............keh7.......pape.terskan smgtmu yg jitu.

Faisal Admar said...

wah! sangat meriah :) tak ajak pun ye :(

faridmw said...

salam.. kesabaran mesti kena ada dalam setiap diri manusia.. itu paling penting... raya dah abih ka?

Adry said...

meriahnyaa...


Adry @ http://www.adrysabry.com

Anonymous said...

open house tak abis lagi wan?..dbi

ann said...

salam bro...semoga ceria selalu..kirim salam ku pada laut...semoga turut di dengar gulungan ombak dan dikongsi bersama sang awan di dada langit...sori otak tgh stagnant..ahahaha dah 542 am lom tido ada kerja due..

JaseMario said...

Hidayat... best jugak laa lagu Tanpa nii... Nak kena mintak MP3 nii... Miri oh Miri... bila lagi nak dapat pegi sana...

Neeza Shahril said...

selamat hari raya Dayat..

dah mula kerja ke?
kerja baik baik ya..

sedihnya tak dapat tengok gambar2 tu... napelah agaknya ye...

addyaholix said...

tiap kali ke open house aku pasti lupa untuk abadikan.

sayang sungguh !

CikguZue said...

salam,
masih beraya yea...meriah nampaknye.

ayie said...

Bestnya open haouse......
Wish good luck to you.

Wahidah said...

wah mesti seronok kan..dpt berkumpul beramai2....bestnyaaa

Along Abdul Karim said...

Hehehe.. Kak Pahang tu namanya Laili ;D

Mesti ada banyak lagik gambar best2 hr ya kan.. nak nengok :p

zackzara said...

Wan.. I nak tgk la pics from ur new dslr itu.. hihi..

^aNgRiAni^ said...

shantek gambar wan nie...best kan lepak dengan kengkawans...akak pun ridu suasana cenggini...uwaaaa

anyway, bila nak cuti2 malaysia kat sabah and tawau especially? datang tau...hehehehehehehe

have a nice day wannnn XD

WanHidayat said...

Johnafkian: Ada lagi...syawal kan sebulan...




My Twin: Abis tuh...nak suruh aku letak gambaq hang setiap entry kah???, motiffff???




FaisalAdmar: Meriah....klu ajak nnti boleh sampai kah???

WanHidayat said...

Faridmw: Yup bro....masih...masih...




Adry: Alhamdulillah...meriahlah jugak...




Dbi: Belum doc...mlm ni mlm penghabisan...

WanHidayat said...

KakAnne: Jom lah kak kita pi laut sama2...then we will know that, the ocean also able to to talk....heheheeh, tak pe pelan2....aja2 fighting...




Jasemario: Yesss..lagu nih mmg best...dengar byk kali makin best kan...mai lah datang miri...




KakNeeza: Apa sudah jadi dgn akak punya PC...ade masalah kah??? dah mula kerja dah...back to normal, cuma tak busy sgt lah....hehehehe, rinnndu kat akak....

WanHidayat said...

Addyaholic:Laen kali simpan ek...dan publish lah....jdkan ia kenangan terindah....



CikguZue: Yup cikgu....pulun 30 hari...heheheh




Ayie: Makan free maaa...mna tak best...

WanHidayat said...

Waheedah: Tu lah...bila kumpul ramai2...mmg meriah....




Along: Along....sudah seuanya...jgn lupa participate ek....kita masukkan dalam tuh semua....




Zackzara: Benda yang sama...tgh balajar lagi ni akak...heheheeh....sabaq na...kita tengok lah hasilnya kelak....




KakAgriani: Thanks akak...belum lagi tu akak, masih byk yang kena perbaiki....tengok lah nnti....

bila nih blogger tawau nak datang ke Miri buat lawatan kunjungan ke Miri...mesti meriah nnti kan....

Faisal Admar said...

amboi zackzara patut la bz sangat... semua makan2 dia ada keke.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...