This Too Shall Pass

THIS TOO SHALL PASS - No matter what our situation in life, eventually, things will change and it will be over. Tiada satu yang akan kekal melainkan Allah. Kehidupan kita di dunia ini adalah untuk kehidupan di akhirat sana. Berjuanglah untuk menuju jalan yang diredhai Allah. Just everything that THIS TOO SHALL PASS

Friday, 10 August 2007

Yesterdays Entry : Aku dan Kerjaya

Assalamualaikum dan Salam Jumaat Penghulu segala hari...


AKU DAN KERJAYA

Kelam kabut aku dibuatnya bila PL233 (West Lutong Platform Alpha ke Miri Crude Oil Terminal) diberitakan bocor di MCOT sistem. Sudah lah PL233 dibawah seliaan aku ketika ini sejak 2 bulan lalu apabila PCSB meminta di bawah WO-K#007 pipeline tersebut perlu di'deoil'kan. Panas kerusi Petronas seluruh cawangan (PMO,SBO,SBO,KLCC), mana tidaknya PL233 merupakan mother of pipeline (dari Bokor,Bakau,Betty,Baronia) semua dihalakan ke PL233, nak ganti with any available pipeline as a divert alternative pipeline bukan sesuka hati, semua kena bersidang. Just imagine 60% of oil production is getting ruined bila tiada langkah segera diambil. PM dah tahu ke???. Masih ada 18" pipeline yang baru sahaja di'install' WLP-A to MCOT seawal bulan 10 tahun lalu yang sehingga kini masih tidak boleh di'utilize'. The pipeline is to be finalized its strength then ready for operation.

Selesai tentang kerjaya.... Di kesempatan ini, aku ingin mengucapkan Slam Isra' Mikraj kepada seluruh umat Islam di dunia ini. Perbanyakkanlah amalan seharian kita agar kehidupan kita lebih diberkati dan dirahmati Allah. Semoga apa yang bakal kita tempuhi dan akan lalui di hari mendatang akan mematangkan lagi diri kita. Ingatlah....kasih sayang Allah itu ada di mana-mana. Cuma kita tidak pernah tahu ianya untuk siapa dan kepada siapa namun kasih sayang dan cinta yang satu tetap untukNYA ~ JazakaALLAH~

6 comments:

Alam Setia said...

Bila bincang tentang kerjaya, macam-macam akan difikirkan. Hope u buat yang terbaik, Insyallah.

First time read ur blog. Nice blog.

Alam Setia said...

Tq....you visit my blog. Enjoy ur work ...

sitilina said...

tak abis2 lg ke gotong royong kt mcot tuh.

Rush Murad said...

bersyukurlah dengan segala nikmat yang Allah berikan.......

artisticklytouch said...

congrats dah konfirm engineer. susah sikit nak faham part kerjaya tu tapi rasanya tanggungjawab besar ye..good luck..

ada orang pernah berkata, jangan kita mencari cinta, biar cinta yang datang pada kita..tapi kalau cinta datang kita tak perasan macam mana? he he aku cuma mencari bahagia...ewah...

~wan hidayat~ said...

Alam Setia: thank you for visiting my blog and also for the advice

SitiLina:Tak abis lagi kak, makin byk lah pulok kerja...poning doh ni.

Rushmurad:Alhamdulillah....sentiasalah kita bersyukur

Artisticklytouch: TQ, alhamdulillah, rezeki Allah bagi, ermmm...susah gak nak cerita my workscope, quite complicated but i really like my job now, challenging...cari bahagia???, same as me...kasih dan sayang

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...