This Too Shall Pass

THIS TOO SHALL PASS - No matter what our situation in life, eventually, things will change and it will be over. Tiada satu yang akan kekal melainkan Allah. Kehidupan kita di dunia ini adalah untuk kehidupan di akhirat sana. Berjuanglah untuk menuju jalan yang diredhai Allah. Just everything that THIS TOO SHALL PASS

Monday, 2 July 2007

Hidup Di Miri

INTERNATIONAL FOOD FESTIVAL 2007

~Gambar ini sahaja yang aku rasa sesuai untuk dipamerkan~

Sempena Tahun Melawat Malaysia 2007, kerajaan Malaysia di bawah Kementerian Kebudayaan, Kesenian dan Pelancongan telah menganjurkan Bulan Citarasa Malaysia 2007 di mana perasmian penutupan majlis tersebut (30 Jun hingga 1 Julai 2007) telah di adakan di sekitar perkarangan Boulevard, Bandaraya Miri. Satu penghargaan buat warga Miri!!!

Walaupun aku hanya berada di tempat kejadian kurang daripada satu jam tetapi aku dapat lihat kemeriahan masyarakat seantero Malaysia dan Brunei menyambutnya. Memang sesak dan kerana itulah aku ralat nak pergi...pening!!!. Asalnya aku nak cari 'keropok lekor' Terengganu tapi dah petang sangat aku sampai maka tiadalah 'keropok lekor' dari Losong yang sememangnya popular seluruh Malaysia tu. Promosi....promosi....tapi tidak mengapalah sebab sekurang-kurangnya rindu aku pada negeri asal kelahiran aku terubat....ermmmm, betul ke aku rindu pada Terengganu??? rindu kat Kuantan lah!!!

Malam perasmian aku tak tahu apa yang berlaku...tapi aku diberitahu begitu ramai artis yang mengambil bahagian untuk persembahan. Tak kisah lah asalkan bukan Siti Nurhaliza yang buat persembahan, kalau buah hati aku yang seorang tu, confirm aku tunggu sampai pagi....kehkehkeh...Aku nak puji stage, memang gempak, terberangan aku sejenak nak buat konsert atas pentas tu semalam....tapi bila ek???

14 comments:

final solution said...

huiyo... best nyer.. shoppin sakan seyh,... yes.. now we r equal... dedua adalah pakcik kat baby2 yg kiut.. hahaha..:P

Luaq Ezplanade said...

Congratulate wan ekk! dah jadi uncle nie...tapi ko tetap uncle yg cute kepada nephew u yg cute tu gak...!

~wan hidayat~ said...

final solution: takde lah sakan, berpada2 tuh, sebulan sekali, tengah sale kan...huhuhu, TAHNIAH utk u jugak sbb dah jadi pakcik, JADILAH PAKCIK YANG BAIK!!!

luaq ezplanade: TQ bro...biasalah "uncle borek, anak saudara rintik"....hehehehe.....

sharzefarish said...

Kiutttttttt...

Ucu..jadikan baby comel itu sebagai pendorong untuk mendapatkan baby comel milik sendiri secepat mungkin! Nak tunggu ateh..sangat LAMBAT lagik..hahaha

Rush Murad said...

baby tu ada iras2 uncle dia.... yg cute cuma baby... not the uncle... wokayy... uncle jangan perasan plak... zaman cute u dah berlalu... sekarang u dah masuk zaman macho.... cariiiiii.....

~wan hidayat~ said...

ateh: pendorong...ermmmm, yup, kalau tak jd pendorong pun takpe sbb genetik ucu mmg akan menghasilkan baby yang cute2...bila ateh nak ke jinjang pelamin...????

~wan hidayat~ said...

rush: wakakaka....macho??, i dah terbang ke langit ni, mmg i macho, huhuhu, cuma...cuma...cuma...i kurang susuk kat muka???, kalau byk susuk dah jadi pak arabbb...

Luaq Ezplanade said...

wah! ada hati nak letak susuk ker? nie mesti terpengaruh dengan iklan Sendayu Tinggi...hahahhahah...rasa nyer tak perlu susuk lagi laa wan...buang duit jer...hahhaha

~wan hidayat~ said...

luaq ezplanade: bukan susuk mcm artis2 kita pakai lah...susuk ni tak guna duit pun....hekhekhek

Luaq Ezplanade said...

iye tak iye jugak! now susuk kan dah boleh beli thru credit card kan? hahaha..*syok nyer dpt post comment dari ofc nie...hahaha

Mac said...

heyy Ucu! bestnyer dpt berbelanja pakai duit sendiri eh! Impian yg Mac tunggu2 tu... :)

Neway, Congratz dh jd uncle.. haha.. mac dah jadi kena panggil pangkat 'datuk' dah kat kg... ;p

Rush Murad said...

Wan - you have beedn tagged for a charity cause - check my blog for details

日月神教-任我行 said...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,性感影片,正妹,聊天室,情色論壇

炒米粉Ken said...

,徵信社,尋人,偵探,偵探社,徵才,私家偵探,徵信,徵信社,徵信公司,抓猴,出軌,背叛,婚姻,劈腿,感情,第三者,婚外情,一夜情,小老婆,外遇,商標,市場調查,公平交易法,抓姦,債務,債務協商,應收帳款,詐欺,離婚,監護權,法律諮詢,法律常識,離婚諮詢,錄音,找人,追蹤器,徵信,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信社

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...